neděle 16. června 2024

Švýcarsko jde do boje o medaile, porazilo obhájce stříbra

Švýcarsko zvítězilo 3:1 nad Německem a postoupilo do semifinále. Postup jim vystřelil Christoph Bertschy. Obhájci stříbra skončili ve čtvrtfinále.

Švýcarští hokejisté se radují z gólu

Švýcarští hokejisté se radují z gólu
Zdroj: Profimedia

  • Švýcarští hokejisté se radují z gólu
  • Zdroj: Profimedia

Německému týmu start zápasu nevyšel, nedostával se do útočného pásma a nepomohla mu ani přesilová hra, během které naopak Švýcaři skórovali. Christoph Bertschy mířil při vlastním oslabení nad Grubauerovo rameno. Švýcaři do konce utkání svůj náskok zvýšili. Nico Hischier poslal Švýcary do dvoubrankového vedení.

Německo vstoupilo do druhé třetiny jako jiný tým a jejich snaha se jim vyplatila při přesilové hře. Ve 32. minutě vyhrál buly Dominik Kahun, který prudkou střelou propálil švýcarského gólmana Genoniho, 2:1. Snížení Němce nabudilo, ve 38. minutě měl výbornou šanci na srovnání opět Kahun, ale trefil jen tyč. Na konci druhé třetiny došlo k šarvátce, která znamenala pro německého hráče Sentelera dvě minuty za nesportovní chování.

V závěrečné třetině se němečtí hokejisté snažili srovnat skóre, ale druhý gól vstřelit nedokázali. Německý trenér necelé dvě minuty před koncem poslal brankáře Grubauera na střídačku. Hru bez brankáře potrestal Christop Bertschy, který upravil skóre na konečných 3:1 pro Švýcary.

Švýcarští hokejisté si po týmovém výkonu v ostravské Ostravar areně došli pro vítězství. Na semifinále se Švýcaři přestěhují zpět do Prahy.

Související

profimedia-0881703866.jpg
Fotbal EURO 2024

Snový start do turnaje. Němci rozdrtili Skoty 5:1

klimakreténi
Zahraniční

Klimatičtí aktivisté v Berlíně ukončili hladovku a přilepili se k silnici

Pohár pro vítěze mistrovství Evropy.
Fotbal EURO 2024

Fotbalové Euro je tu, kdo se stane vládcem Evropy?

profimedia-0880903714.jpg
Fotbal EURO 2024

Němci na úvod Eura vyzvou Skotsko