úterý 14. května 2024

Češi porazili Slováky. Trefil se navrátilec Vrána

Český národní hokejový tým porazil v přípravném utkání Slovensko 4:2.

Jakub Vrána před gólmanem Hlavajem

Jakub Vrána před gólmanem Hlavajem
Zdroj: Profimedia

  • Jakub Vrána před gólmanem Hlavajem
  • Zdroj: Profimedia

Čeští hokejisté sehráli skvěle první třetinu, která de facto rozhodla o vítězi utkání. Svěřenci Radima Rulíka během prvních dvaceti minut vstřelili tři góly a vytvořili si pohodový náskok do nadcházejících čtyřiceti minut.

Skóre otevřel ve 13. minutě navrátilec do reprezentace Jakub Vrána, který využil dlouhé přihrávky Jiřího Ticháčka a vstřelil úvodní gól zápasu. Dvoubrankový náskok zařídil po dalších šesti minutách Jakub Flek a na 3:0 upravil skóre o půl minuty později Matěj Stránský, který doklepl puk do odryté branky.

„Jakub se dostal do výborné šance hned v první třetině a proměnil ji, což každému pomůže. První zápas po dlouhé době a po příletu, není ještě aklimatizovaný, není to pro hráče jednoduché. Pro Davida Špačka to samé. Oba dva to zvládli velice slušně," okomentoval hru Jakuba Vrány a debutanta Davida Špačka trenér Radim Rulík.

Slováci snížili hned v úvodu druhé třetiny. Andrej Kudrna využil přesilovou hru a rychlou střelou překonal gólmana Klimeše.

Další branky padaly do sítě až v závěru třetí třetiny. Nejdříve střelou od modré zvýšil na 4:1 Libor Zábranský, aby v zápětí snížil na konečných 4:2 střelou mezi kruhy slovenský forvard Samuel Takáč.

Češi vyhráli i pátý přípravný zápas na domácí šampionát a zatím jsou v přípravě bez porážky. Další utkání je čeká hned zítra v Bratislavě opět se Slovenskem, které bude chtít Česku vrátit dnešní porážku.

Zdroj: ceskyhokej.cz

Související

Gól Matěje Stránského stačil jen na bod.
Hokej MS v hokeji 2024

Češi na Švýcary nestačili, znovu rozhodovaly nájezdy

Češi narazí na silné Švýcarsko.
Hokej MS v hokeji 2024

Po dvou výhrách čeká Rulíkův tým výzva v podobě Švýcarů

Lukáš Dostál sklízí chválu od spoluhráčů.
Hokej MS v hokeji 2024

Češi na úvod MS zdolali Finy, nájezdy rozhodl debutant Kaše

Češi mají na MS výhodu domácího prostředí.
Hokej MS v hokeji 2024

České hokejisty čekají na úvod MS nevyzpytatelní Finové