Z jablek se dá připravit také nepečený dort prokládaný piškoty. Nastrouhaná jablka se dají společně se šťávou a pudinkem vařit, Přidat lze cukr, skořici nebo hřebíček. Pak se střídavě s piškoty naskládají do formy. Po vychlazení v lednici se dá dezert dozdobit domácí šlehačkou.
Málo známý je jablečný kečup. Příprava je stejná jako u toho rajčatového. Jablka společně s cibulí, octem a kořením podusíme do měkka v hrnci. Směs se poté rozmixuje a propasíruje. Jablečný kečup se skvěle hodí k masům a sýrům.
Doma lze z jablek připravit také sladký a voňavý jablečný likér. Očištěná jablka se nechají několik týdnů stát zalitá ve skleněné nádobě v rumu a koření. Po scezení se likér osladí cukrem a medem a nechá se několik týdnů dozrát.