sobota 27. července 2024

Ve kterém městě žije nejvíc miliardářů?

Nejbohatší lidé světa se shlukují v New Yorku.

New York

New York
Zdroj: Pexels

  • New York
  • Zdroj: Pexels

Nejbohatší lidé mají jasno. Nejlepším městem pro život je New York, vyplývá to z analýzy magazínu Forbes. V americké metropoli žije celkem 101 osob s majetkem přesahujícím jednu miliardu dolarů. Jelikož v New Yorku žije dalších 340 tisíc dolarových milionářů, tak je jasné, že v přepočtu na české koruny těch miliardářů je v New Yorku ještě mnohem víc.

Nejbohatším mužem New Yorku je bývalý starosta této metropole Michael Bloomberg. Zakladatel agentury Bloomberg disponuje podle Forbesu jměním v hodnotě 82 miliard dolarů a aktuálně je dvanáctým nejbohatším mužem světa.

Dále mezi nejbohatší obyvatele New Yorku patří filantropka Julia Koch (60 miliard dolarů), předseda globální soukromé investiční společnosti The Blackstone Group Stephen A. Schwarzman (35 miliard) či bratři Alain a Gerard Wertheimer vlastnící francouzskou značku Chanel (31 miliard).

Po New Yorku je nejoblíbenějším městem miliardářů Hong Kong (70 lidí s majetkem více než jedné miliardy dolarů). Následuje Peking (68 miliardářů), Šanghaj (65 miliardářů), Londýn (63 miliardářů), Moskva (61 miliardářů), Bombaj (56 miliardářů), Šen-čen (54 miliardářů), Singapur (46 miliardářů) a Dillí (37 miliardářů).

Autor: Šimon Mitro
Zdroj: Forbes

Související

FtXFQYQaEAEE4nA (1).jpg
Ostatní Video

Do metra v New Yorku smí psi jen v tašce. Pejskaři do ní nacpou i bernardýna

BB1osWSE
Zahraniční

Zpěvák Justin Timberlake řídil opilý. Čeká ho soud

Vizualizace nového mrakodrapu v New Yorku
Ostatní Architektura

Panorama New Yorku se změní. Nový mrakodrap bude stát na Páté Avenue

800px-New-York-Jan2005
Zahraniční

New York vyděsilo zemětřesení. Otřesy půdy pocítilo 42 milionů Američanů