sobota 27. července 2024

V desítce nejlepších nechybí Pastrňák a gólman Dostál

Do desítky finalistů 56. ročníku ankety Zlatá hokejka se dostali obhájce David Pastrňák, kapitán národního týmu Roman Červenka nebo nováček Lukáš Dostál.

David Pastrňák

David Pastrňák
Zdroj: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

  • David Pastrňák
  • Zdroj: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Po druhém kole ankety Zlatá hokejka známe finálovou desítku, kterou určily součty hlasů z prvního a druhého kola. O vítězi ankety rozhodnou hlasující ve třetím kole. V něm se již hlasy z předešlých kol nezapočítávají.

Do závěrečné desítky se dostalo osm letošních mistrů světa, kapitán české reprezentace Roman Červenka, Lukáš Dostál, Radko Gudas, Petr Mrázek, Martin Nečas, David Pastrňák, Lukáš Sedlák a Pavel Zacha. Jen dva hráči, kteří postoupili do finální desítky nehráli na domácím šampionátu. Zlatou medaili z letošního mistrovství světa v Praze na krku nenosí Tomáš Hertl a Filip Hronek.

Osm hráčů hraje pravidelně v zámořské NHL, Roman Červenka nastupuje za švýcarský tým Rapperswil a Lukáš Sedlák obléká dres pardubického Dynama.

Hvězda domácího šampionátu Lukáš Dostál je spolu s Lukášem Sedlák v anketě nováčkem. Vítěz ankety bude slavnostně vyhlášen v neděli 23. června. Spolu s hlavním vítězem bude vyhlášen i nejlepší junior, parahokejista a hokejistka sezony 2023/2024.

Zdroj: ceskyhokej.cz

Související

V srpnu se proti sobě utkají Pastrňák s Voráčkem
Hokej

Pastrňák se utká s Voráčkem, fanoušky čeká souboj hvězd

Tomáš Souček s cenou pro nejlepšího hráče sezony
Fotbal

Souček počtvrté získal Zlatý míč pro nejlepšího českého hráče sezony

Maminka Marcela převzala za Davida Pastrňáka cenu, vpravo moderátor Libor Bouček.
Hokej

Pastrňák posedmé ovládl Zlatou hokejku

David Pastrňák oslavuje vítězný gól
Hokej MS v hokeji 2024

Místo operace titul mistra světa