sobota 27. července 2024

Putin dal Ljudmile Navalné nůž na krk: Tajný pohřeb hned nebo hrob ve věznici

Tajný pohřeb nejpozději do tří hodin nebo hrob na pozemku vězeňské kolonie za polárním kruhem, kde zemřel. Šílené ultimátum dal Ljudmile Navalné ruský prezident Vladimir Putin.

20240216_125840

Zemřel někdejší uvězněný představitel ruské opozice Alexej Navalnyj.
Zdroj: X

  • Zemřel někdejší uvězněný představitel ruské opozice Alexej Navalnyj.
  • Zdroj: X

Alexej Navalnyj zemřel údajně před týdnem, Rusobé dosud nevydali jeho tělo matce, která se na Sibiř vydala. Odmítla vyjednávat s Rusy, protože nemají pravomoc rozhodovat o tom, jak a kde má svého syna pohřbít. Požaduje dodržování zákona, který vyšetřovatelům ukládá povinnost vydat tělo do dvou dnů od okamžiku, kdy jsou zjištěné příčiny smrti. Podle lékařských dokumentů, které podepsala, vyprší tyto dva dny zítra. "Trvám na tom, aby úřady povolily konání pohřebního a vzpomínkového obřadu v souladu se zvyklostmi," řekla Ljudmila Navalná.

Na síti X mezitím přibývají videa, ve kterých ruské osobnosti požadují vydání těla rodině Navalného. Je mezi nimi například tanečník a choreograf Michail Baryšnikov

"Je trapné o tom mluvit v zemi, která se stále považuje za křesťanskou. Jen dejte Ljudmile Ivanovně jejího syna," pronesl laureát Nobelovy ceny míru Dmitrij Muratov


"Je prostě nechutné vidět chudou starou ženu, jak je nadále zneužívána lidmi, kteří nedávno zabili jejího syna. Připojuji se k požadavkům na okamžité navrácení Alexejova těla jeho matce," řekl hudebník Vladimir Kotljarov.

Přidala se také zpěvačka Liza Monetočka se vzkazem pro Putina. "Dívá se na to celá země. Tisíce obyčejných občanů, jako jsem já, si pamatují každé vaše slovo, sledují každý váš čin a my vám neodpustíme."

Související

profimedia-0882614742
Zahraniční

Rumuni sestřelují drony nad Ukrajinou. Ruský velvyslanec šel na kobereček

Ruští uživatelé budou mít ztížený přístup k YouTube.
Zahraniční

Rusko se chystá udeřit na YouTube. Omezí jeho rychlost až o 70 procent

profimedia-0891928594
Zahraniční

Čína jako mírotvůrce. Ukrajinu i Rusko posunuje ke společnému jednání

czNmcy1wcml2YXRlL3Jhd3BpeGVsX2ltYWdlcy93ZWJzaXRlX2NvbnRlbnQvbHIvdXB3azYyMDk0NjcyLXdpa2ltZWRpYS1pbWFnZS1rb3doMHB1ci5qcGc
Domácí

Udělejme z Ukrajiny dronovou velmoc. Česko se připojí k mezinárodní iniciativě