sobota 27. července 2024

Postiženou sestru utýrala k smrti. Dostala za to 15 let vězení

Patnáct let vězení, to je trest, který si u soudu vyslechla 47letá žena z Poděbrad. Podle soudu zavraždila svou postiženou sestru, utýrala ji hladem a žízní.

justice

Vrchní soud v Olomouci kuplířce snížil, kvůli její vážné nemoci, trest o rok.
Zdroj: Pexels

  • Vrchní soud v Olomouci kuplířce snížil, kvůli její vážné nemoci, trest o rok.
  • Zdroj: Pexels

K trestní sazbě navržené státním zastupitelstvím se nakonec přiklonil senát Středočeského krajského soudu, který projednávat případ 47leté ženy z Poděbrad. Tu žalobce vinil z toho, že ve společném rodinném domě zděděném po rodičích utýrala svou o dva roky mladší, těžce postiženou sestru, nechala ji zemřít hladem mezi odpadky. Soud pracovnici finančního úřadu uznal vinnou z vraždy, i když obhajoba žádala překvalifikování trestného činu na týrání.

Žena tvrdila, že svou mladší sestru, která se narodila s těžkou mozkovou obrnou a byla zcela odkázaná na péči okolí, měla ráda a čin popsaný ve spisu popřela. Přiznala, že v poslední době, ač na péči o sestru dostala peníze z dědictví po rodičích, trávila doma minimum času, protože si našla nového přítele.

Jak vyšlo najevo, nechala sestru ležet na chodbě mezi odpadem několik měsíců bez přísunu jídla. V době smrti měla poškozená pouhých 37 kilogramů. Žena se pak snažila své jednání zamaskovat tím, že tělo mrtvé sestry omyla, oblékla a nechala ležet na pohovce. Teprve pak zavolala záchranku, které oznámila, že její sestra zemřela. Podle spisu měla také dva týdny před smrtí sestry vybrat z jejího účtu více než milion korun.

Autor: Jan Skala

Související

profimedia-0815402705
Zahraniční

Němci se začínají otáčet k Syřanům zády. Už jim nechtějí udělovat azyl

GTQERGiXYAEHPx6
Krimi

Policista zastřelil neozbrojenou černošku. V Americe se znovu zvedá vlna protestů

profimedia-0891875253
Krimi

Za smrt dvou dětí na nelegálních závodech potrestal soud ženu doživotím

peterk555555
Domácí Video

Dezoláti opět na scéně: Obžalovaní museli ze soudní síně, sotva otevřeli pusu