sobota 27. července 2024

Podvodníci chtěli ukrást legendární dům Elvise Presleyho

Krádeže domů nejsou ve Spojených státech ničím neobvyklým, většinou podvodníkům stačí ukrást nebo zfalšovat dokumenty. Tentokrát si ale asi vzali příliš velké sousto: Chtěli získat Graceland, dům Elvise Presleyho za půl miliardy dolarů.

Graceland

Graceland, domov Elvise Presleyho, měl jít do exekuční dražby.
Zdroj: graceland.com

  • Graceland, domov Elvise Presleyho, měl jít do exekuční dražby.
  • Zdroj: graceland.com

Zpěvákova jediná dcera Lisa Marie Presley si údajně vzala u společnosti Naussany Investments & Private Lending půjčku v přepočtu přes 80 milionů korun a ručila za ni právě slavným Gracelandem v americkém Memphisu. Po její loňské smrti se firma o svůj údajný majetek přihlásila a chtěla dům poslat do dražby. Proti tomu se ohradila nejen Elvisova vnučka Riley Keugh, ale také Priscilla Presley, vdova po hudební hvězdě a matka zesnulé Lisy Marie. "Je to podvod," napsala stručně na svém Instagramu.

Keugh už získala soudní odklad dražby. Podala také žalobu na zmíněnou společnost. Ukázalo se totiž, že firma nemá žádnou relevantní minulost, žádné sídlo, její telefonní čísla nejsou v provozu a na e-maily nereaguje. Navíc notářka, u které se prý dokumenty spojené s půjčkou a ručením podepisovaly, prohlásila, že se nikdy s Lisou Marií nesetkala.

Graceland je hned po Bílém domě druhým nejnavštěvovanějším domem v USA, každý rok si jej prohlédne přes 600 tisíc zájemců. Jeho hodnota je v současnosti více než 500 milionů dolarů, to je přes 11 miliard korun. 

priscilla

Autor: Nikola Velkoborská a Tereza Maixnerová

Související

kryptoměny
Krimi

Naletěl podvodníkovi. Investicí do kryptoměn přišel o milion

20240708_sms
Domácí

Podvodníci neodpočívají ani v létě. Tentokrát se vydávají za Českou poštu

peníze
Domácí

Falešných advokátů přibývá, podvodníci chtějí své oběti vyděsit i připravit o peníze

elektřina
Krimi

Tři roky odebíral elektřinu načerno. „Ušetřil“ 670 tisíc