sobota 27. července 2024

Po nečekaném konci v Pardubicích míří Hyka do Sparty

Vedení Pardubic ukončilo zcela nečekaně spolupráci s útočníkem Tomášem Hykou.

Tomáš Hyka v pardubickém dresu

Tomáš Hyka v pardubickém dresu
Zdroj: Profimedia

  • Tomáš Hyka v pardubickém dresu
  • Zdroj: Profimedia

Tomáš Hyka měl s Dynamem platnou smlouvu až do roku 2028. Jednatřicetileté pravé křídlo se s pardubickým klubem dohodlo na ukončení smlouvy.

„Tomáš u nás odvedl kus práce a pomohl Dynamu dvakrát zvítězit v základní části extraligy, za to i za jeho služby jménem celého klubu děkuji. Nyní se naše cesty rozchází. Po dvou letech se stejným kádrem nás čeká drobná přestavba. Pracujeme na získání útočníka jiné typologie,“ okomentoval na klubovém webu odchod jednatřicetiletého útočníka sportovní ředitel Dynama Petr Sýkora.

Hyka přišel do Pardubic před dvěma lety z KHL, ve které po ruské invazi na Ukrajinu nechtěl pokračovat. Předtím si Hyka vyzkoušel NHL, kde nastupoval za tým Vegas Golden Knights. V letošní sezoně nasbíral v základní části 45 kanadských bodů za 16 gólů a 19 asistencí. V play off zaznamenal šest nahrávek.

Hyka po oznámení ukončení spolupráce s Dynamem nezůstal dlouho bez práce. Vzápětí se šikovnému křídelníkovi ozvala Sparta. Hyka podepsal s pražským klubem třïletou smlouvu.

„Jak se objevilo na trhu jeho jméno, nebylo na co čekat. Těší nás, že v konkurenci mnoha týmů dal přednost právě Spartě a mohli jsme uzavřít spolupráci na další tři sezony. Tomáš je vynikající hráč v produktivním věku,“ sdělil na sparťanském webu sportovní ředitel Tomáš Divíšek.

Zdroj: hcdynamo.cz, hcsparta.cz

Související

Hráči HC Dynamo Pardubice
Hokej

Pardubice berou v hokejové Evropě druhé místo

Roman Červenka během pondělní konference
Hokej Chance liga

Červenka dres s číslem 10 nakonec neoblékne

Roman Červenka po podpisu smlouvy
Hokej Tipsport ELH

Pardubice získaly kapitána reprezentace! Červenka se vrací do Česka

Salomäki v dresu Lausanne
Hokej Tipsport ELH

Sparta posílila útok, přichází Salomäki