sobota 27. července 2024

Mezi Jaroměří a Trutnovem jezdí autobusy namísto vlaků. Výluka potrvá do 11. května

Výluka na železnici mezi Jaroměří a Trutnovem začala v noci ze čtvrtka na pátek a potrvá až do 11. května.

Nádraží Jaroměř

Ilustrační foto.
Zdroj: Wikimedia Commons

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Wikimedia Commons

Důležitý regionální železniční spoj bude obsluhovat náhradní autobusová doprava. Výluka mezi Jaroměří a Trutnovem potrvá do 11. května. Zpočátku se bude týkat úseku mezi Jaroměří a Červeným Kostelcem, a to do 15. dubna. Následně se přesune na úsek mezi Jaroměří a stanicí Starkoč, kde potrvá do 11. května. Cestující budou muset využít náhradní autobusovou dopravu, a to i na některé návazné spoje. Omezení provozu je zapříčiněno nutnou údržbou trati.

České dráhy zajistí šest linek náhradní autobusové dopravy, aby vyřešily vysokou poptávku na této trati. Trasa je důležitá i pro spoje z Hradce Králové do Trutnova a Náchoda. Autobusová doprava mezi Jaroměří a Trutnovem bude organizována prostřednictvím různých linek s různými zastávkami. Speciální linka T pojede přímo bez zastávek, zatímco linka R obslouží několik stanic na trase. České dráhy také nasadí minibusy na linku Z, které zajistí obsluhu všech zastávek podle výlukového jízdního řádu.

Další autobusové linky, jako N a C, budou poskytovat spojení mezi Jaroměří a Náchodem s různým počtem zastávek. V době mezi 12. a 15. dubnem bude jezdit také minibusová linka S, která pokryje všechny zastávky mezi stanicemi Starkoč a Červený Kostelec.

Autor: Šimon Mitro

Související

vlak čd
Domácí

Výstavba vysokorychlostní trati mezi Brnem a Přerovem začne příští rok, říká Kupka

Deutsche Bahn
Ekonomika

Německý dopravce Deutsche Bahn propustí tisíce zaměstnanců

Vizualizace nové podoby Jihlavského nádraží
Domácí

Za dva roky se Jihlavané dočkají moderního nádraží

interjet
Domácí

Mezi Plzní a Chebem nebudou dva měsíce jezdit vlaky