Jídlo budou připravovat lidé, ale za návrhem menu, atmosférou i stylem servisu bude stát nikoli hvězdný kuchař z masa a kostí, ale digitální mozek, šéfkuchař Aiman.
Jeho jméno hříčkou spojující zkratku AI a anglické slovo man, muž. Aiman má podle svých tvůrců přístup k desetiletím výzkumu o potravinách, zná tisíce receptů z celého světa a analyzuje jídlo na úrovni molekul. Rozumí texturám i chutím, dokáže vyhodnocovat kombinace ingrediencí a na jejich základě vytvářet neotřelé recepty, které se podle vývojářů drží i zásad udržitelnosti.
Výstupy Aimana následně přeberou profesionální kuchaři pod vedením renomovaného dubajského šéfa Reifa Othmana. Ti návrhy testují, ochutnávají, upravují a posílají zpět k dalšímu zpracování. Vzniká tak neustále se zdokonalující systém spolupráce člověka a stroje, ve kterém lidský jazyk a instinkt doplňuje strojová přesnost a paměť.
Aiman má také za úkol přispět ke snížení kuchyňského odpadu. Jeho návrhy počítají s využitím surovin, které se běžně vyhazují, například s tukem, odřezky masa nebo odkrojky zeleniny. V dlouhodobém výhledu by podle majitelů mohl být Aiman licencovaný do restaurací po celém světě jako nástroj pro vývoj inovativních a zároveň udržitelných jídelních lístků.