sobota 27. července 2024

Máte Gmail a dva roky jste ho nepoužili? Google vám ho smaže

Od prosince začne Google odstraňovat neaktivní účty. Pokud máte účet od Googlu a dva roky jste ho nepoužili, dotkne se změna i vás.

Gmail

Ilustrační foto.
Zdroj: Flickr

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Flickr

Od 1. prosince začne Google mazat neaktivní účty. Technologický gigant označuje za neaktivní účty ty, které jsou nepoužívané déle než dva roky. Ať už s jedná o emaily, fotografie, dokumenty a další obsah, tedy účty pro Gmail, Drive, Docs, Meet, Calendar, Photos a YouTube. Veškerý obsah v neaktivních účtech je ohrožen.

Aby byl váš účet uchráněn před odstraněním, přihlaste se do svého Google účtu před pátkem 1. prosince. Google zdůrazňuje, že pokud jste se do účtu nedávno přihlásili, váš účet bude považován za aktivní a nebude smazán.

Proces mazání bude probíhat postupně. Nejdříve Google smaže účty, které byly vytvořeny a nikdy nebyly použity. Google odstraňuje pouze osobní účty, uchráněny jsou účty vytvořené prostřednictvím práce, školy nebo jiných organizací.

Pokud chcete uchovat obsah z konkrétního účtu, který jste dlouho nepoužili, můžete navštívit stránku Google Takeout, kde po přihlášení mohou uživatelé individuálně stahovat složky, dokumenty a média. Google zdůvodňuje mazání neaktivních účtů jako bezpečnostní opatření.

Autor: Šimon Mitro

Související

profimedia-0892488115
Zahraniční Auta

Čínské autonomní auto srazilo chodce

Wero
Ekonomika Technologie

Nová konkurence pro platební giganty. Wero přichází do Evropy

profimedia-0891615069
Zahraniční Technologie

Humanoidní roboti od Tesly začnou sloužit příští rok, uvádí Musk

google
Zahraniční Technologie

Zkracovač odkazů goo.gl končí. Google ho vypne příští rok