sobota 27. července 2024

Madonna Brazílii nadchla i pobouřila. Koncert přilákal 1,6 milionu diváků

Nevěstinec pod širým nebem, coura, Sodoma a Gomora, satanismus, porno párty – to jsou jen některá z označení, která si vysloužila zpěvačka Madonna po největším koncertu všech dob. Zatímco brazilští katolíci zuří, fanoušci se vyjadřují jen v superlativech.

GMy0JCIWUAAjjfK

Madonna na pláži Copacabana.
Zdroj: X

  • Madonna na pláži Copacabana.
  • Zdroj: X

Proslulá pláž Copacabana v brazilském Riu de Janeiru se stala dějištěm koncertu století. Vystoupení královny popu Madonny vidělo 1,6 milionu fanoušků. Silně katolickou Brazílii její show pořádně pobouřila. Zatímco brazilští katolíci zuří, fanoušci se vyjadřují jen v superlativech. O akci mluví jako o popkulturní události století a o Madonně jako o zpěvačce, která navždy zůstane královnou popu.

Akci pořádalo Rio de Janeiro a vstup na ni byl zdarma. Zdarma se také rozdávala pitná voda a hasiči zkrápěli dav, bylo totiž téměř 30 stupňů.

Madonna překonala zatím největší koncert na Copacabaně. The Rolling Stones tam v roce 2006 přilákali 1,5 milionu diváků.

V minulém století se odehrály dva ještě větší koncerty. Rod Stewart přilákal na Copacabanu na silvestrovskou show v roce 1994 údajně 3,5 milionu lidí. A stejným počtem se chlubí také Moskva, kde o tři roky později vystoupil francouzský klávesový mág Jean-Michel Jarre. I oba tyto koncerty byly zdarma.

Související

Údolí smrti
Ostatní Zajímavosti

Před 111 lety byla naměřena nejvyšší teplota na Zemi

profimedia-0888103222
Zahraniční

Počty lesních požárů v brazilské Amazonii dosáhly 20letého maxima

stegosaurus
Zahraniční Zajímavosti

Kostra dinosaura byla vydražena za rekordní částku

004-azkena-rock-festival-2010-bob-dylan-26vi10-por-dena-flows
Hudba

Bob Dylan míří znovu do Prahy. Trojkoncert v Česku odehraje už potřetí