úterý 22. října 2024

Kanonýr Vašulín přichází do Plzně

Fotbalový útočník Daniel Vašulín opouští Hradec Králové. Od nové sezony bude nastupovat v plzeňském červenomodrém dresu.

Daniel Vašulín s Danielem Kolářem

Daniel Vašulín s Danielem Kolářem
Zdroj: FC Viktoria Plzeň

  • Daniel Vašulín s Danielem Kolářem
  • Zdroj: FC Viktoria Plzeň

Nejproduktivnější střelec Východočechů se stěhuje na západ Čech. Šestadvacetiletý útočník odehrál za Votroky 111 zápasů, ve kterých střelil 28 branek. Východočechům pomohl k návratu do nejvyšší české ligy.

Daniel Vašulín se po čtyřech sezonách v Hradci Králové posouvá do Plzně, kde si zahraje evropské poháry. Na přesun do Plzně se sto pětadevadesáti centimetrový kanonýr těší.

„Viktoria je jedním z největších klubů v Česku a vidina evropských pohárů je velice lákavá. Z toho plyne obrovská motivace a já udělám vše pro to, abych byl součástí a Viktorce pomohl dosáhnout dalších úspěchů,“ sdělil po podpisu smlouvy Vašulín.

Daniel Vašulín se v týmu potká s koučem Miroslav Koubkem, který novou plzeňskou posilu trénoval dvě sezony již v Hradci.

„Jde o typově silového útočníka s velmi dobrou koncovkou, navíc je na tom dobře i po běžecké a herní stránce. Ve svém stále mladém věku je to pro nás zajímavý hráč, u něhož vidím v novém prostředí prostor pro výkonnostní akceleraci. Má potenciál,“ řekl o Vašulínovi kouč Koubek.

Do Hradce naopak z Plzně natrvalo míří stoper Filip Čihák, který na východě Čech strávil poslední dvě sezony na hostování.

Zdroj: fcviktoria.cz

Související

Ondřej Lingr slaví první gól po návratu do Slavie.
Fotbal Chance liga

Slavia si podrží náskok na čele fotbalové ligy

Prince Kwabena Adu vstřelil dva góly Baníku.
Fotbal Chance liga

Plzeň našla střelce a odmítla Baníku přenechat třetí místo

Losování třetího kola MOL Cupu.
Fotbal MOL Cup

Los domácího poháru: Sparta přivítá Zbrojovku Brno

Lukáš Kalvach v utkání s Ludogorcem.
Fotbal Evropská liga

Plzeň si po nevýrazném výkonu rozdělila body s Ludogorcem