úterý 22. října 2024

Český mistr přišel o trenéra a hned ohlásil nástupce

Trenér Brian Priske opouští fotbalovou Spartu. Odchází do Feyenoordu Rotterdam.

Brian Priske působil ve Spartě dva roky.

Brian Priske působil ve Spartě dva roky.
Zdroj: AC Sparta Praha

  • Brian Priske působil ve Spartě dva roky.
  • Zdroj: AC Sparta Praha

Fotbalová Sparta oficiálně oznámila to, o čem se delší dobu více méně s jistotou spekulovalo. Trenér Brian Priske po úspěšně sezoně opouští klub. A to navzdory smlouvě, kterou měl na Letné až do roku 2026.

Dánský lodivod převzal Spartu v létě 2022. Hned na to musel překonat několik těžkých chvil jako vypadnutí z předkola Evropské konferenční ligy, sérii pěti remíz nebo prohru v derby se Slávií. Jarní část sezony ovšem Letenští ovládli a Priske s nimi mohl slavit první titul. V následující sezoně dokázala Sparta titul nejen obhájit, ale přidala i vítězství v domácím poháru. Jediné, čeho se Priske v Praze nedočkal, byla účast v Lize mistrů.

„Brian dal Spartě dva krásné roky, ve kterých jsme byli opravdu úspěšní. Získali jsme tři trofeje a v druhé sezoně jsme se úspěšně prezentovali i v Evropě. Máme za sebou období, které nás všechny obohatilo, posílilo a přineslo spoustu radosti,“ uzavírá etapu Briana Priskeho v klubu sportovní ředitel Tomáš Rosický.

Značnou měrou ke Sparťanskému úspěchu přispěl další Dán na lavičce Lars Friis, který byl Priskeho pravou rukou a staral se zejména o ofenzivní část hry. Právě on Priskeho na lavičce Sparty nahradí.

Brian Priske zatím míří do Feyenoordu Rotterdam, kde bude k jeho svěřencům patřit mimo jiných bývalý Slávista Ondřej Lingr.

Autor: Ota Černý

Související

Ondřej Lingr slaví první gól po návratu do Slavie.
Fotbal Chance liga

Slavia si podrží náskok na čele fotbalové ligy

Thomas Tuchel povede reprezentaci Anglie.
Fotbal

Anglie má nového trenéra, ukončí čekání na velkou trofej?

Martin Vitík derby nedohrál.
Fotbal Chance liga

Tvrdý trest pro Frýdka, Vitík po derby stopku nedostal

Tomáš Chorý v souboji s Martinem Vitíkem.
Fotbal Chance liga

Slavia díky skvělé první půli ovládla derby se Spartou