sobota 27. července 2024

Jako z filmu: Auto za jízdy změnilo registrační značku, řidič prý o ničem neví

Auto, které by mělo patřit spíš tajnému agentovi nebo špiónovi, než na první pohled běžnému řidiči, objevili policisté v Praze. Vůz měl speciální mechanismus, který umožňoval změnit za jízdy značky. Jeho řidič ale tvrdil, že o něm nemá tušení.

rz

Auto mělo speciální systém, který umožnil měnit poznávací značku za jízdy.
Zdroj: PČR

  • Auto mělo speciální systém, který umožnil měnit poznávací značku za jízdy.
  • Zdroj: PČR

Velké překvapení čekalo hlídku dálniční policie, která si v Praze všimla auta, jehož registrační značka neodpovídala typu vozu. Když policisté auto předjeli a začali jej zastavovat, změnil vůz přímo za jízdy poznávací značku.

"Policisté zjistili, že řidič využívá mechanický systém, který je schopný přetáčet registrační značku. Použil dvě různé značky," popsala policejní mluvčí Kristýna Soukupová s tím, že obě značky jsou platné a nikdo nenahlásil jejich ztrátu nebo krádež. "Policisté vyzvali řidiče, aby se k této skutečnosti vyjádřil, ten však uvedl, že si ničeho takového není vědomý a odmítl registrační značky vydat. Protože byl řidič podezřelý z protiprávního jednání, policisté registrační značky, které nebyly danému vozidlu přidělené, odebrali," doplnila mluvčí.

Řidič spáchal hned několik přestupků, za které mu může hrozit roční trest zákazu sednout za volant a pokuta až padesát tisíc korun.

Související

kanystr
Krimi

Ukradl 13 tisíc litrů nafty. Hrozí mu pět let

plzen-pozar-pneuamtiky-dum-hasici
Krimi

Policie požár šetří jako obecné ohrožení. Tři hasiči skončili v nemocnici

ViewImage
Krimi

Muž z Ostravy měl doma arzenál, i když přišel o zbrojní průkaz před deseti lety

profimedia-0814631278
Domácí

Policie loni odhalila 14 tisíc migrantů. O polovinu méně než v roce 2022