sobota 27. července 2024

Fitness modelka, která vydělá přes sto tisíc měsíčně, ve skutečnosti neexistuje

Úplně nový rozměr pro svět modelingu přináší doba moderních technologií. Jednu z nejlépe placených fitness modelek vytvořila umělá inteligence.

Aitana-233-1

Aitana Lopez
Zdroj: theclueless.ai

  • Aitana Lopez
  • Zdroj: theclueless.ai

Modelky a influencerky, které si vydělávají třeba na Instagramu, mají teď obrovskou konkurenci. Španělská modelingová agentura totiž začala vytvářet modelky pomocí umělé inteligence. Jednou z nich je Aitana Lopez, která za několik týdnů získala na síti desítky tisíc sledujících a v přepočtu si za měsíc vydělá přes sto tisíc korun. 

Aitana na rozdíl od ostatních uměle vytvořených postav, které zaplavují internet, vypadá celkem realisticky. Tajemství tkví v nedokonalostech. „Děláme je úmyslně nedokonalé. Umělá inteligence se vyžívá v perfektních snímcích a my děláme pravý opak,“ uvedl tým agentury The Clueless. Její modelky tak nemají třeba bezchybně hladkou pleť. Agentura má v portfoliu zatím dvě, kromě růžovovlasé fitness modelky Aitany ještě Maiu Limu, pihatou blondýnku s mikádem. 

Módní značky tak nebudou muset procházet portfolia, dělat castingy a platit modelkám hotely nebo cestovné. Stačí si jen vybrat na webu dívku, která se typově hodí a zbytek za ně udělá programátor.

Portfolio agentury se bude ještě rozrůstat. Každá z dívek má kromě jedinečného vzhledu i vlastní osobnostní charakteristiku. Inzerent má tak možnost vybrat si modelku, která se k jeho produktu po všech stránkách dokonale hodí.

Autor: Nikola Velkoborská
Zdroj: theclueless.ai

Související

kontejnery
Domácí AI

Chytrý svoz odpadu bude mít v Praze na starosti umělá inteligence

AI
Ekonomika AI

Umělá inteligence je hrozbou pro trh práce, varuje Mezinárodní měnový fond

Nvidia
Ekonomika

Nejhodnotnější firmou se stala Nvidia. Vděčí zájmu o AI

AI
Ekonomika AI

Ministerstvo průmyslu představilo strategii pro rozvoj umělé inteligence v Česku