sobota 27. července 2024

Djokovič dostal výprask, po zápase musel na vyšetření

Srbská hrající legenda prohrála ve třetím kole turnaje v Římě s Chilanem Alejandro Tabilem za pouhých 67 minut 2:6, 3:6. Na jeho mizerném výkonu se možná podepsal nešťastný a bolestivý incident z páteční autogramiády.

Novak Djokovič.

Novak Djokovič.
Zdroj: Twitter – ATP Tour

  • Novak Djokovič.
  • Zdroj: Twitter – ATP Tour

Pátek - smolná událost se přihodila ve chvíli, kdy šestatřicetiletý Novak Djokovič dával autogram jednomu z fanoušků a na hlavě mu přistála lahev s vodou. Otřesený šampion o pár hodin později vzkázal prostřednictvím sociální sítě X, že je v pořádku a bouli na hlavě leduje.

Neděle - první hráč světového žebříčku přijíždí do areálu v Římě s humorem svým vlastním - s cyklistickou přilbou na hlavě a rozdává úsměvy i autogramy. Dobrou náladu ale Djokovičovi bere v odpoledním zápase Alejandro Tabilo, který nedá slavnému soupeři šanci.

Nemohu říct, jestli to mělo vliv. Budu muset ještě na nějaká vyšetření,“ řekl Djokovič, jenž si ránu nechal ošetřit jen provizorně a v sobotu normálně trénoval. „Já se na kurtu necítil vůbec dobře. Byl jsem úplně mimo, chyběl mi rytmus i rovnováha,“ dodal. Srb vyrobil 22 nevynucených chyb pět dvojchyb. Djokovič neprožívá ideální začátek sezony, v Římě poprvé v kariéře vypadl dříve než ve čtvrtfinále.

Autor: mš

Související

profimedia-0875836054.jpg
Tenis

Tenis na OH: Djokovičův útok na zlato i česká želízka v ohni

profimedia-0889864400.jpg
Tenis

Další rána pro tenis na olympiádě. Nadalův start je nejistý

Jakub Menšík.
Tenis

Skvělý Menšík nabírá před olympiádou formu, v Umagu si zahraje o finále

Novak Djokovič.
Tenis

Djokovič zvolil ve finále Wimbledonu špatnou strategii, tvrdí Toni Nadal