sobota 27. července 2024

Další politici čelí výhrůžkám. Podezřelého ze Srbska už zadržela policie

S výhrůžkami smrtí politikům se po atentátu na Roberta Fica, roztrhl pytel. Netýká se to je Slovenska, ale i jiných zemí.

GNoJyigXMAEBQAE

Atentát na Roberta Fica spustil vlnu výhrůžek nejen na Slovensku, ale i v některých jiných evropských zemích.
Zdroj: X

  • Atentát na Roberta Fica spustil vlnu výhrůžek nejen na Slovensku, ale i v některých jiných evropských zemích.
  • Zdroj: X

Atentát na slovenského premiéra Roberta Fica (SMER-SD) spustil lavinu výhrůžek, které se snáší na členy slovenské vlády, ale i další politiky vládních koaličních stran. Slovenské úřady se už podle tamního policejního prezidenta Ľubomíra Soláka případy zabývají. Trestní oznámení ohledně výhrůžek zastřelením už podal předseda Nitranského samosprávného kraje Branislav Becík, který je členem koaliční strany HLAS-SD, které šéfuje zvolený slovenský prezident Peter Pellegrini. Becíkův úřad už rozhodl o rozšíření bezpečnostních opatření nejen ve své budově, ale i v přilehlých ulicích.

Podobné výhrůžky, spojené s atentátem na Fica, hlásí i některé další evropské země. Srbská policie už zadržela muže, který vyhrožoval tamnímu prezidentovi Aleksandaru Vučičovi. Pod jeho příspěvek na sociální síti X, kde Vučič reagoval na slovenské události slovy: „Drahý příteli, modlím se za tebe a za tvé zdraví,“ pachatel napsal, že Vučič je dalším na řadě a brzy se o něm bude psát jako o Ficovi. Výhrůžky smrtí podle svých slov obdržel i polský premiér Donald Tusk.

Zdravotní stav Roberta Fica zůstává stále vážný. Během včerejší pětihodinové operace mu lékaři museli zašít tenké i tlusté střevo, které projektil poškodil a dnes se zabývali další střelou, která zasáhla kyčelní kloub. Z nemocniční zprávy vyplývá, že pokud se nedostaví komplikace, mohl by být premiér za měsíc propuštěn do domácího léčení.

Autor: Jan Skala

Související

profimedia-0888716671
Ekonomika

Fico v roli vyjednavače. Do návrtu ruské ropy chce zapojit Českou republiku

Streifenwagen_Österreichische_Polizei_Leoben
Zahraniční

Rakousko zatýkalo v řadách Čečenců. Ti měli posílat peníze Islámskému státu

pjimage-2020-08-02T174512.690-e1596604208828
Zahraniční

Americká policie zatkla mexického drogového krále a jeho pobočníka

1024px-Brusel,_Anspach_IV
Krimi

Belgická policie udělala razii proti terorismu. Zatkla sedm osob