sobota 27. července 2024

Čeští hokejisté si jdou pro povinné body, zapojí se hurikán Nečas?

V sobotu čeká český hokejový nároďák papírově nejslabší soupeř. Velká Británie zatím na mistrovství světa nezískala ani bod.

Hokejisty Velká Británie vede Peter Russell.

Hokejisty Velká Británie vede Peter Russell.
Zdroj: Profimedia

  • Hokejisty Velká Británie vede Peter Russell.
  • Zdroj: Profimedia

Potřetí v historii nastoupí čeští hokejisté proti outsiderovi z Velké Británie. Na domácím mistrovství světa by to pro svěřence Radima Rulíka měly být povinné body a také šance zapojit do hry posilu z NHL Martina Nečase, jehož Carolina Hurricanes vypadli z play off. Český produktivní forvard podle posledních informací do Čech přiletí v sobotu dopoledne, takže pro večerní utkání by už mohl být k dispozici.

Naši mají po páteční výhře nad Rakouskem jistotu čtvrtfinále a ve zbylých skupinových utkáních si budou chtít co nejvíce vylepšit svou pozici do vyřazovací části.

Ostrovní tým má na šampionátu jiný cíl. Stejně jako v předchozích letech jde svěřencům Petera Russella hlavně o udržení mezi elitou. Zatím se jim však příliš nedaří, na mistrovství světa v Praze nezískali ještě ani bod a vstřelili pouhých pět gólů. Nejblíže k bodovému zisku měli Britové v posledním utkání proti Dánsku, ale nakonec prohráli 3:4.

Češi na druhé straně mají z dosavadních pěti zápasů 12 bodů, vedou průběžnou tabulku skupiny A a do střetu půjdou jako favorité ve větším klidu. Zápas v pražské O2 Areně začne v sobotu ve 20:20 a přímý přenos zajistí ČT Sport.

Autor: Ota Černý

Související

czNmcy1wcml2YXRlL3Jhd3BpeGVsX2ltYWdlcy93ZWJzaXRlX2NvbnRlbnQvbHIvdXB3azYyMDk0NjcyLXdpa2ltZWRpYS1pbWFnZS1rb3doMHB1ci5qcGc
Domácí

Udělejme z Ukrajiny dronovou velmoc. Česko se připojí k mezinárodní iniciativě

kostra
Zahraniční Zajímavosti

Na zahradě britského hotelu byly objeveny desítky koster starých 1000 let

Cliftonský visutý most
Krimi

Muž zabil spolubydlící. Ostatky nechal v kufrech na mostě v Bristolu

Cliftonský visutý most
Krimi

Dva kufry s lidskými ostatky ležely na mostě v Bristolu