sobota 27. července 2024

Český Krumlov vábí turisty řadou akcí. První začne tento víkend

Český Krumlov bude o letošní sezóně sázet na kulturní akce. První začne již 18. května.

Český Krumlov

Český Krumlov
Zdroj: Needpix

  • Český Krumlov
  • Zdroj: Needpix

Český Krumlov láká návštěvníky na pestrou paletu kulturních událostí po celé léto. Mezi vrcholné akce patří tradiční Slavnosti pětilisté růže, které se každoročně konají v červnu, letos o víkendu 21. a 23. června. Na programu jsou historické průvody, rytířská jízdárna, trhy a koncerty. Diváci se mohou těšit na šermířské souboje a ohnivou show.

Léto v Krumlově nabídne také hudební festivaly. Například Festival komorní hudby ve dnech od 28. června do 7. července či Mezinárodní hudební Festival Český Krumlov, který přivítá slavného operního pěvce Plácida Dominga. Tneto festival se koná ve dnech od 12. července do 2. srpna.

Ve dnech 27. až 30. června se uskuteční mezinárodní setkání highlinerů a slacklinerů, kteří budou překonávat výškové lajny nad Krumlovem. Milovníci výtvarného umění se mohou těšit na nové výstavy v Egon Schiele Art Centru a v areálu Port 1560.

Celým létem se prolíná také série koncertů v Pivovarské zahradě v podobě festivalu Open Air Krumlov. Ten odstartuje 18. května koncertem kapely Jelen. Během léta zde vystoupí Anna K. Mirai, Lucie Bílá, David Koller či Vojtěch Dyk. Součástí festivalu bude také historicky první krumlovský Street Food Fest.

Autor: Šimon Mitro

Související

232350045_204985511641014_6703680452484371134_n
Ostatní

Jazz, flamenco i stavění máje: Poslední červencový víkend je plný akcí zdarma

Most v Týně nad Vltavou
Domácí

Most v Týně nad Vltavou už slouží veřejnosti. Přibyly mu cyklopruhy

Orlik_3
Domácí

Nad Orlíkem vyrostl nový most. Od srpna však musí cestující počítat s výlukou

Zahrada na zámku v Lysicích.
Cestování Tipy na výlety

Zahrada zámku v Lysicích zve návštěvníky po rozsáhlé rekonstrukci