sobota 27. července 2024

Česká televize nabídne v létě olympijské hry, Chalupáře či MOST!

Česká televize představila letní program. Kromě Olympijských her nabídne tradičně Chalupáře, ale také své populární seriály jako Svět pod hlavou nebo MOST!.

Jiří Sovák v seriálu Chalupáři

Jiří Sovák v seriálu Chalupáři
Zdroj: ČT

  • Jiří Sovák v seriálu Chalupáři
  • Zdroj: ČT

Česká televize představila letní program s francouzskou tématikou nazvaný "Bonjour léto". Generální ředitel ČT Jan Souček oznámil, že program nabídne nový a tematicky sjednocený obsah. Vrcholem programu budou olympijské hry v Paříži, ale francouzské téma bude prostupovat celým vysíláním. Hlas kampani propůjčila herečka Chantal Poullain.

ČT1 uvede tři nové seriály, a to francouzský krimi seriál Komisařka Florence, minisérii Bardot o francouzské herečce a modelce Brigitte Bardot a sérii Angličanka s Emily Blunt. Diváci se mohou těšit i na reprízy tuzemských seriálů Svět pod hlavou, MOST! či stálici televizní zábavy, Chalupáře.

ČT2 se v létě zaměří na dokumenty o Francii, zejména o Paříži, francouzských památkách, jídle a cestování. Vysílat bude i dokumenty o významných francouzských osobnostech. Zbytek vysílání bude zaměřen na klasické filmy a komedie, včetně kultovních hereckých výkonů Jeana Maraise a Louise de Funèse.

ČT art přinese dokumenty o francouzské kultuře, jako je cyklus o zámku ve Versailles a Koncert z Paříže pod Eiffelovou věží. Letní program doplní muzikály, představení Cirque du Soleil, filmy o slavných osobnostech a operety. Dětský kanál ČT :D nabídne francouzské seriály jako Idefix a smečka Nepoddajných či Byl jednou jeden život.

Letní program vyvrcholí živými přenosy z olympijských her v Paříži. ČT sport nabídne přes 320 hodin přímých přenosů, včetně většiny medailových soubojů. Vedle olympiády se budou vysílat i další sportovní události, jako fotbalové EURO 2024 a Tour de France. Letní program zakončí paralympijské hry z Paříže.

Autor: Šimon Mitro

Související

nora
Domácí

Pořad 168 hodin končí, může za to také špinavé prádlo Fridrichové s Wollnerem

nora
Domácí

Je mi to líto, píše Fridrichová o konci 168 hodin. Karma je zdarma, reaguje Wollner

452437505_504723428758835_8950211653894583116_n
Zahraniční

Francouzská levice chce post premiéra. Macron uměle protahuje vládu své strany

Václav Neužil, Sarah Haváčová a Denisa Barešová ve filmu Smetana.
Film a TV

ČT představila podzimní nabídku. Neužil ztvární Smetanu, vrátí se Docent i StarDance