sobota 27. července 2024

Češi se s Kanadou utkají o první místo

Čeští hokejisté sehrají poslední utkání v základní skupině A, postaví se proti Kanadě. V případě výhry získají Češi schůdnějšího soupeře.

Čeští hokejisté vyzvou Kanada

Čeští hokejisté vyzvou Kanada
Zdroj: Vlastimil Vacek / Právo / Profimedia

  • Čeští hokejisté vyzvou Kanada
  • Zdroj: Vlastimil Vacek / Právo / Profimedia

Česká hokejová reprezentace nastoupí odpoledne již s Davidem Pastrňákem a Pavlem Zachou proti obhájcům zlata z Kanady. V důležité bitvě se týmy utkají o prvenství v tabulce znamenající snadnějšího soupeře ve čtvrtfinále. Český tým získá první místo v případě výhry za tři body.

K českému týmu se v pondělí připojila dvě velká jména, David Pastrňák a Pavel Zacha. Sedmadvacetiletý Pastrňák má možnost rozšířit svou medailovou sbírku. V roce 2022 pomohl české reprezentaci k bronzové medaili. Cesta k medaili je ještě ale daleká, nejdříve se čeští hráči utkají s výběrem Kanady.

„Pár zápasů jsem viděl a vím, že jim to dobře bruslí. Bude to kvalitní zápas a dobrý hokej. Pořád je k mání první místo v tabulce, takže to bude důležitý zápas,“ sdělil v rozhovoru po příletu David Pastrňák.

Druhou posilou před posledním utkáním ve skupině je Pavel Zacha. Spoluhráč Davida Pastrňáka z Bostonu si v reprezentaci odbyde premiéru. Předpokládá se, že hráči Bruins se spolu potkají v lajně i v reprezentaci.

„Bylo by to super. Ale když jsem viděl tým, který tu je, tak je to jméno po jméně výborný hokejista. Hrát můžu s kýmkoliv. S Davidem jsme hráli skoro dvě sezony dohromady, to by mohl být pozitivní faktor,“ okomentoval složení lajn Zacha.

Pokud Češi utkání proti Kanadě vyhrají, postoupí do čtvrtfinále z prvního místa. V případě zisku dvou nebo jednoho bodu mohou čeští reprezentanti postoupit z druhého místa, budou ale muset čekat na výsledky soupeřů.

Zdroj: ceskyhokej.cz

Související

profimedia-0892454335
Zahraniční

Plameny dál ničí srdce Kanady. Obyvatelé i turisté už museli národní park opustit

profimedia-0889217601
Domácí

Praha vyhlašuje boj špatně parkujícím řidičům. Zdraží odtah na dvojnásobek

Kateřina Siniaková na turnaji září ve dvouhře i čtyřhře.
Tenis

Vydřená výhra Siniakové i famózní Samson. Češky ve Stromovce postupují

profimedia-0888206537
Zahraniční

Pražské letiště už funguje v běžném režimu. Jinde se odbavování komplikuje