sobota 27. července 2024

Apple má vlastní umělou inteligenci

Apple vstupuje od světa umělé inteligence. Jeho Apple Intelligence bude integrován do všech zařízení Apple.

Apple

Ilustrační foto.
Zdroj: Pexels / ATC Comm Photo

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pexels / ATC Comm Photo

Ekosystém Applu bude prošpikován umělou inteligencí. I tento technologický gigant přestal otálet a stejně jako Google či Samsung hojně investuje od umělé inteligence, která bude stěžejním prvkem příštích zařízení. Na vývojářské konferenci WWDC 2024 v Cupertinu představila společnost nový systém Apple Intelligence, který bude integrován do všech zařízení Apple, jako jsou iPhony a MacBooky.

Apple Intelligence využije sílu celého ekosystému Apple. Systém bude schopen rozpoznávat text a obrázky. AI technologie od Applu nabídne i editaci fotografií, například odstranění nežádoucích objektů, a generování obrázků na základě textových zadání. Další novinkou je také generování smajlíků pomocí AI programu Genmoji.

Apple Intelligence bude také pomáhat s psaním textů. Ať už půjde o e-maily nebo jiné dokumenty, AI bude schopna zformulovat text z několika poznámek. Tento systém se bude postupně učit preferencím uživatele a bude schopný rozpoznat důležité notifikace a upřednostňovat je.

Znalost preferencí uživatele bude AI využívat i k doporučování restaurací nebo jiných aktivit. Zda bude dostupná lokalizace do češtiny, zatím není jasné. Apple plánuje spustit svou umělou inteligenci na podzim tohoto roku při představení nových iPhonů.

Apple propojí svou umělou inteligenci s ChatGPT od OpenAI. Uživatelé zařízení Apple tak získají přístup k populárnímu chatbotovi zdarma, a to prostřednictvím virtuální asistentky Siri nebo při práci se snímky a textem.

Autor: Šimon Mitro

Související

profimedia-0892488115
Zahraniční Auta

Čínské autonomní auto srazilo chodce

Wero
Ekonomika Technologie

Nová konkurence pro platební giganty. Wero přichází do Evropy

profimedia-0891615069
Zahraniční Technologie

Humanoidní roboti od Tesly začnou sloužit příští rok, uvádí Musk

450084486-17871634143131154-2421026661544760707-n
Zahraniční

Korunka Miss AI 2024 putuje do Maroka. Druhé místo získali tvůrci z Francie