sobota 27. července 2024

20. kolo TELH: První domácí prohra Pardubic, souboj o třetí místo vyzněl lépe pro Litvínov

Dvacáté kolo Tipsport extraligy přineslo porážku Pardubic nebo výhry Komety, Olomouce a Litvínova v prodloužení.

Andrej Nestrašil a Ondřej Kaše

Andrej Nestrašil a Ondřej Kaše
Zdroj: Profimedia

  • Andrej Nestrašil a Ondřej Kaše
  • Zdroj: Profimedia

TŘINEC – LITVÍNOV 2:3 prodloužení

V souboji o třetí místo v extraligové tabulce zvítězil Litvínov. Verva vedla už o dvě branky, Oceláři ale dokázali dvougólové manko smazat. Utkání rozhodlo až prodloužení, ve kterém o výhřě Litvínova rozhodl Hlava.

PARDUBICE – LIBEREC 2:3

Dynamo nastoupilo bez kapitána Sedláka a rovnou z toho byla první domácí prohra v sezoně. Zajímavý zápas rozhodl v poslední minutě základní hrací doby Filippi, který vstřelil vítězný gól jen 54 sekund před závěrečným hvizdem.

KLADNO – PLZEŇ 2:4

Domácí Rytíři věnovali zápas bývalému kapitánovi Plekancovi, který před nedávnem pověsil brusle na hřebík. Poslední vteřiny zápasu ale bývalého Rytíře nepotěšili. Kladno během poslední minuty inkasovalo dva góly a prohrálo už popáté za sebou.

KARLOVY VARY – HRADEC KRÁLOVÉ 3:4

Hradci vyšla hra v polovině zápasu, kdy hráči Mountfieldu nastříleli tři branky během 133 vteřin a rozhodli o svém vítězství.

BRNO – SPARTA PRAHA 2:1 prodloužení

Kometa vlétla do zápasu a dostala Spartu pod tlakem. Aktivní hra se Brňanům vyplatila a ve 34. minutě vstřelili úvodní gól. Sparta vyrovnala šest minut před koncem utkání, když se tradičně trefil Chlapík. Zápas šel do prodloužení, ve kterém se radovala ze dvou bodů domácí Kometa.

ČESKÉ BUDĚJOVICE – MLADÁ BOLESLAV 3:2

Bruslaři potřebovali vyhrát, aby se dostali ze dna tabulky. Na České Budějovice ale byli krátcí. Motor si výhru pohlídal a aktuálně se drží na osmé příčce tabulky. Na předposlední Kladno, které má dva zápasy k dobru, ztrácí dva body.

OLOMOUC – VÍTKOVICE 3:2 prodloužení

Domácí vedli po první třetině o dva góly. Ve druhé třetině ale hosté snížili a dvě minuty před koncem srovnali na 2:2. vyrovnaný zápas muselo rozhodnout až prodloužení. V 62. minutě vstřelil vítězný gól domácí Ondrušek a Hanáci si doma vybojovali bod navíc.

Související

Michal Teplý v dresu Chicaga
Hokej Tipsport ELH

Třinec přivedl hned trojici hráčů

Robin Sapoušek v dresu Energie proti Olomouci
Hokej Tipsport ELH

Juniorský medailista se vrací na západ Čech

Hráči HC Dynamo Pardubice
Hokej

Pardubice berou v hokejové Evropě druhé místo

Roman Červenka během pondělní konference
Hokej Chance liga

Červenka dres s číslem 10 nakonec neoblékne