neděle 15. června 2025

Kukuřičný den

Dnešek patří kukuřici podávané vcelku.

kukuřice

Ilustrační foto.
Zdroj: Pixnio

  • Ilustrační foto.
  • Zdroj: Pixnio

Jedenáctého června se primárně v USA slaví tepelně upravená kukuřice, která se podává vcelku. Klas se buďto ogriluje nebo upeče, osolí, omastí a případně dochutí dalším kořením. Kukuřice si v této podobě našla cestu i do Česka, kde je vyhledávanou pochoutkou v kempech, na koupalištích či poutích.

Kukuřice v různých podobách je oblíbeným jídlem v letních měsících, je známá pro svou sladkou chuť a jednoduchost přípravy. Kukuřice také obsahuje mnoho důležitých živin, jako jsou vláknina či vitamín C.

Autor: Šimon Mitro

Související

Albert
Domácí Nakupování

Češi nakupují potraviny nejčastěji několikrát týdně, preferují hypermarkety

snídaně
Domácí Jídlo

Češi jedí hlavně doma. Rozvozy nefrčí

zbytky
Domácí

Češi ročně vyhodí průměrně 38 kilo jídla, přicházejí tak o tisíce korun

Albert
Domácí Jídlo

Potraviny živočišného původu v Česku jsou téměř bez závad